Het laatste nieuws van VTU

Op goede vrijdag (2 april 2021) sluiten wij om 18.00 uur. We wensen u alvast prettige paasdagen toe.

Team VTU Telecom

2Crashende apps op je Samsung telefoon?

Sinds enige uren worden wij overspoeld met meldingen dat allerlei apps niet meer werken op allerlei Samsung telefoons, zoals de Galaxy A51 en Galaxy S10.

Na een update voor een systeem-app van het Android OS – Android System WebView – werken heel veel applicaties niet meer. Email apps, browsers, en allerlei andere applicaties die van een browser gebruik maken crashen direct na het openen. Veel apps zijn zo in een klap onbruikbaar geworden.

Duidelijk is, dat het probleem dit keer níet door een van Samsung’s updates komt. Zoals Google aan The Verge laat weten is een update voor de genoemde Android System WebView app de boosdoener. De Android-maker uit de VS heeft de app inmiddels bijgewerkt, en de bug eruit gehaald.

De oplossing

Je kunt zelf het probleem oplossen door de Android System WebView app bij te werken naar versienummer 89.0.4389.105. Zoek naar de app in Google Play (HIER), kies ‘m, en tik op Updaten. Start daarna eventueel de verschillende apps – beter nog: je telefoon – opnieuw op.

Als het goed is het probleem hiermee gefixt, en werken ook alle andere applicaties weer die ervan afhankelijk zijn. Laat je even weten of het probleem bij jou hiermee weer opgelost is?

De winkel is open. U kunt bij ons terecht voor reparatie, onderhoud en voor de aanschaf van een nieuwe mobiele telefoon, nieuw abonnement of verlenging van uw huidige abonnement . Graag wil ik u verzoeken om dan telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen. We zijn te bereiken op het telefoonnummer 0413-250003 of via WhatsApp op 06-12544454. U kunt ons een email sturen naar: info@vtu-telecom.nl.